SCHÔNSTE WIJK
  • Home
  • NIEUWS
    • Nieuws
    • Verwacht
    • Gerealiseerd >
      • Schônste wijk HACKT (2020)
      • Schônste wijk WEEK (2019)
  • Kunstenaars in residentie
    • Jessica Den Hartog 2020
    • Tim Hobbelman 2019
    • Werkplaats
  • SCHÔNSTE WIJK-SCHILDERINGENROUTE
    • Schônste plekjes
  • Over Schônste wijk
    • CULTUUREDUCATIE
    • Betrokkenen
    • Schônste wijk op film
  • Contact

Gerealiseerd met Schônste wijk 

Gevelschildering (6) Textielstraat

28/11/2020

0 Reacties

 
​Wéér een schildering in de Hasselt in Oud-Noord! ​De ‘boom’ van Ton Lammers bevindt zich in de Textielstraat. 

Voor het ontwerp, heeft Ton wijkbewoners om input gevraagd: natuur, groen, bomen, blaadjes die symbool staan voor het komen en vertrekken wijkbewoners. Met dat in gedachten, maakte  Ton dit unieke ontwerop. Met eigen ogen bekijken? Loop of fiets de Schônste wijk route. 
Foto
De schildering is tot stand gekomen door een cofinanciering van buurtcultuur Tilburg,  de gemeente Tilburg en Tiwos. 
Foto
Foto
Anderhalf jaar buurtcultuur in de Hasselt heeft tot maar liefst 7 Schônste wijk schilderingen en 1 in wording in Oud-Noord geresulteerd. Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. De schilderingen zijn fysieke interventies om dit doel te bereiken. De locaties waar de schilderingen zijn aangebracht, zijn met zorg gekozen, bij de ontwerpfase zijn bewoners betrokken en meestal is er sprak van cofinanciering met wijkorganisaties.
Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Halloween met act van Club de la scène

3/11/2020

0 Reacties

 
Activiteitengroep De nieuwe Jordaan, uit de Hasselt organiseert allerlei dingen voor wijkgenoten. Zo ook Halloween (31 oktober j.l.). Dat doen ze samen met vrijwilligers uit de wijk.
Dit jaar is er een mooie verbinding gelegd met Schônste wijk. Naast de vrijwilligers die al jarenlang mee doen, is de griezelnacht dit jaar aangevuld met een act van Theatergroep de la scène. Wijkgenoot Rosalie, die we kennen van Schônste wijk HACKT toen ze haar mooie verrassende operazang deed, heette aan het einde van de route in haar prachtige outfit elk deelnemersgroepje welkom in de hel. 
Coronaproof 
Groepjes van max. 4 volwassenen of 6 incl. kinderen liepen om de 15 minuten de route. Ze kwamen elkaar niet tegen en hielden voldoende afstand van de vrijwilligers die enge typetjes speelden. De activiteit werd ondersteund door Tiwos, de wijkraad GoHaBo en Art-fact/ Buurtcultuur Tilburg. 

Filmje: Corné Biekens
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Hasselt Fietstocht Erfgoed Tilburg - Schônste wijk

25/9/2020

0 Reacties

 
Erfgoed Tilburg en Schônste wijk gaven op 25 september een (besloten) rondleiding per fiets langs  muur-, grondschilderingen en erfgoedplekken in de Hasselt. 
Foto
Startpunt was de voormalige kerk aan de Hasseltstraat, wijkcentrum De Poorten.  Herfstweer in de lucht, regenjassen paraat, zo'n 20 man fietste mee, incl. een deelnemer in Fietstaxi Tilburg. 
Foto
Voor de ingang heeft Joep van Gassel in het kader van Schônste wijk i.o.v. Schônste wijk en i.s.m. de gemeente Tilburg, Contour de Twern, de Wijkraad GoHaBo en Schônste wijk, ​een grondschildering  aangebracht. Je ziet er duidelijk een knipoog naar het verleden in zowel wat betreft kleur als vorm. Muur- en grondschilderingen zijn mooie kunstvormen om de wijkgeschiedenis in te verwerken. de meningen zijn erover verdeeld. De wijkraad kon er niet om lachen maar gelukkig zijn er meer mensen die het een mooie symboliek vinden 
​Jojanneke van Zandwijk van Erfgoed Tilburg vertelde over de expositie van archeologische vondsten van het Kasteel van Tilburg, Een mooi bruggetje naar het buurtcultuurproject KASTEEL013 (2017) van Art-fact waarbinnen performancegezelschap Zwermers (toen nog Bouwjaar '84) en wijkbewoners het kasteel met 250 jerrycans hebben nagebouwd. Hieraan zat een mooi erfgoed programma vast zat voor wijk en school dat feestelijk gevierd werd binnen de nagebouwde contouren van het kasteel. Via dit soort projecten geven we de wijk een erfgoed ervaring in het nu.
Foto
Foto
Vanuit de Poorten fietsen we naar de kastelenbuurt. Het pand waar de voormalig Schônste wijk werkplaats zat (Van Bylandtstraat) werd bekeken met VR brillen*. Want ook daar is een schildering aangebracht i.o.v. Schônste wijk, zij het middels een projectie, Virtual reality is ook een mooie manier om erfgoed in beeld te brengen waardoor het een beleving kan worden. Jojanneke vertelde over het de voormalige fabriek en over de kastelenbuurt die in de jaren '80 is ontstaan.  
​Het electrahuisje dat op het Koetshuis staat, was flink verpauperd. Ook dat pakken we met de gemeente en TBV aan. Wat de deelnemers te zien kregen was kunst in wording, want hier is Atilla Yuksel (Atilla's Art) bezig met het aanbrengen van een kleurige schildering. Ook kwamen we langs het pand van de Bond makelaar, waar je een combinatie van sheddaken, die op een fabriekspand wijzen, en moderne architectuur ziet. 
Foto
Foto
Ten tijde van de corona lockdown in maart, zijn er zowel vanuit Erfgoed Tilburg als vanuit Art-fact allerlei mooie initiatieven ondersteund zoals Dankraam Tilburg en in augustus de mooie voorstelling Dansvisite van Dansnest in buurtcultuurwijk West waar de performers al dansend de bewoners van een galerijflat aan de telefoon hadden voor een intiem gesprek. Creatieve manieren en prachtige uitwerkingen om in deze tijd mensen toch met kunst en cultuur in aanraking te laten komen. Zo ook in de Hasselt waar Atilla aan het Textielplein zijn 'Alles komt goed '-schildering heeft aangebracht als een blijvende herinnering aan deze vreemde periode. ​
Foto
Door naar de allereerste schildering van Joep van Gassel. Een prachtig patroon van een bloemmotief met elementen van planten die er ooit groeiden toen Tilburg nog een stad van een weelderige textielindustrie was. Het is aangebracht op het hoekhuis van de Dessinateurstraat. Joep was voor de wijk even een dessinateur, een patroontekenaar. Om tot zijn ontwerp te komen deed hij onderzoek in het TextielMuseum. 
Tegenover de schildering het groene, grote Textielplein. Daar waren ooit blauwsloten. Jojanneke vertelde wat over de geschiedenis van deze waterlopen, een mooi bruggetje naar cultuurproject: Blauw Tilburg (2016). 3 wijken, 3 locaties waar een kunstwerk dat verwees naar de blauwsloten gemaakt is met zoveel mogelijk wijkbewoners. Deelnemers van de rondleiding per fiets konden ter plekke een kopie van de kaart uit 1907 met daarop de waterlopen bekijken.   
Vervolgens ging de tocht naar een van de laatste schilderingen in wording van Ton Lammers, die een soort mozaïek-boom aanbrengt is in de Textielstraat. 

Foto
En tot slot de (voor nu) laatste schildering  van de fietsroute samen met Erfgoed Tilburg, Het zonnebloemvrouwtje is gemaakt door Erik Veldmeijer. 5 Steden, 5 Van Goghs die eigenlijk bij het station zouden komen. Maar wij kregen hem cadeau van Erik die geen muur kreeg in de Spoorzone. Hierdoor is het balletje van Eriks droom, murals in heel Tilburg echt prachtig gaan rollen. 
Er zijn er steeds meer en ook de schreeuw om een route wordt groter. 
Foto
Foto
Wij hebben die al: 
Naar Schônste wijk Schilderingen-route ​

​Tilburg.com heeft er 25 september een gepubliceerd en 2 schilderingen van Schônste wijk zijn opgenomen.   ​
*U kunt ook thuis, zonder VR bril naar de schildering op de Van Bylandtstraat filmpje kijken. Het gaat hier om de suggestie dat je ook erfgoed op een gebouw zou kunnen projecteren of juist een schildering van de toekomst. Klik rechts boven op de pijlen om te navigeren door de straat. 
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Schônste wijk HACKT

13/8/2020

0 Reacties

 
Schônste wijk HACKT was 3 t/m 7 augustus 2020, een week vol fantastische workshops om de wijk met kleine artistieke- en groene aanpassingen nòg leuker te maken.  
Gert Brunnink, Sanja Veldhuis en Ro-Nalt Schrauwen gaven workshops in de Textielbuurt. Terwijl we bezig waren, kwamen nieuwsgierige wijkgenoten naar buiten. "Wat zijn jullie  eigenlijk aan het doen?" Zo leuk dat dit gebeurt als je lekker met wat mensen bezig bent. Zo maakten we kennis met Ton, een imker diie ook in onze de wijk hebben wonen. Die  vond het zo leuk dat we met de natuur in de wijk bezig waren, dat hij ons uit heeft genodigd om zijn bijenvolkje te komen bezoeken! 
Omdat er echt de wens is uit te zoeken hoe en of we moswanden in de openbare ruimte in de wijk kunnen maken om het mooier en koeler te maken, hebben we contact gelegd met mosmensen. We zijn spontaan uitgenodigd om op excursie te komen in Den Bosch voor een rondleiding bij de stadswallen, die ook bewust met mos bekleed zijn. Geweldig, toch?! 

Hoe verrassend en inspirerend was de afsluiting! Theaterstudent Job Griffijn gaf een poëtische voordracht over HACKT. Na de eerste workshop op maandag: "Wow, ik woon al 3 jaar in Tilburg maar had nog nooit echt plat Tilburgs gehoord. Ik heb wel een idee wat ik kan gaan doen vrijdag." , aldus 'import'-Job die de hele week 
incognito deelheeft genomen aan de workshops. Hij werd meteen in de armen gesloten door de andere deelnemers. Dat hij het zelf ook leuk vond, blijkt wel: "Ik dacht dan doe ik mijn voordracht en dan ga ik rond 20.00u weer naar huis." Job is tot 00.00u gebleven, net als veel wijkgenoten! 
Zangeres en Schônste meisje, Anouk Kamp, gitarist Corné Biekens en spontaan aangehaakte cajonspeler Jan Snels gaven ons muzikaal vertier. Dat werd een spontane een jamsessie waarbij wijkgenoot Rosalie Zandbergen samen met Anouk 'We wil Rock you ' ten gehore bracht. Rosalie blijkt een dijk van een operastem te hebben, we waanden ons even in een Italiaanse opera. Spontane plannen voor een wijkopera borrelden ter plekke omhoog. TJ zong met Anouk en opa Ton Supicious Minds (Elvis) en de avond was rond.
Al met al een zeer geslaagde week dank zij iedereen die mee heeft gedaan. Wordt vervolgd!  
​

Speciale dank aan Anouk Kamp  
Productie filmpje:
cornebiekens.nl
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Schildering (5) 'Alles komt goed!'- Atilla Yuksel

3/8/2020

0 Reacties

 
Komt dat zien! Atilla is klaar met zijn eerste mural.
Locatie: garagebox Textielplein, ter hoogte van Anita's viswinkel. Het duurde even maar ga kijken en zeg nou zelf, was het het wachten waard? Natuurlijk! De vrolijke schildering steekt iedereen een hart onder de riem.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. De schilderingen zijn fysieke interventies om dit doel te bereiken. De locaties waar de schilderingen zijn aangebracht, zijn met zorg gekozen, bij de ontwerpfase zijn bewoners betrokken en meestal is er sprake van cofinanciering door wijkorganisaties.
Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Strakke grondschildering (4) Joep van Gassel

25/7/2020

0 Reacties

 
Urban artist Joep van Gassel heeft de grondschildering opgeleverd! 

Deze schildering bevindt zich voor de ingang van wijkcentrum de Poorten en doet denken aan metrolijnen die symbool staan voor het komen en gaan van en naar het wijkcentrum. Kom zelf de details van de cirkels en het lijnenpatroon maar eens bekijken.
Locatie: Wijkcentrum de Poorten, Hasseltstraat 194, Tilburg. 
Foto
Meer foto's 
Info over het ontwerp van Joep van Gassel 
Foto
Foto
​Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. De schilderingen zijn fysieke interventies om dit doel te bereiken. De locaties waar de schilderingen zijn aangebracht, zijn met zorg gekozen, bij de ontwerpfase zijn bewoners betrokken en meestal is er sprake van cofinanciering met wijkorganisaties.
​Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Nog een schildering (3), maar dan audio-virtueel!

17/6/2020

0 Reacties

 
Afstudeergroep Studio Waaghals (Fontys ACI studenten), ging aan de slag met het thema gendergelijkheid en stereotypering. Zij ontwikkelden de gender-in-de-blender-audio-virtuele-kunstroute. ​
Foto
Hart voor mensheid, liefde en gelijkheid op gevel (voormalige) werkplaats 
Schônste wijk stelde de gevel van de gesloten werkplaats beschikbaar voor een audio-virtuele schildering.

Daarop is een schildering aangebracht met het thema gendergelijkheid - stereotypering. Dat past prima binnen de kaders van Schônste wijk want in een mooie, leuke wijk is ook aandacht is voor gendergelijkheid. We wilden graag een positieve sfeer in onze wijk weergeven via de kunst.

Het hart - hier zie je er een snede van -  van kunstenaar Tijn van der Vorst, staat voor mensheid, liefde en gelijkheid.
Het is één van de 5 werken op 
www.genderindeblender.com.

​De route is een 
360º beleving kun je ervaren op computer, mobiel, tablet of met een VR-bril.

Foto
Studio Waaghals werkte samen met o.a. Stadsmakers013 en LocHal. Met de route willen ze het thema gendergelijkheid bespreekbaar maken. Het doel is om jongeren tussen de 16 en 30 jaar te bereiken en de ogen te openen rondom dit thema.
Via het platform zijn online verschillende locaties in Tilburg te bezoeken. Door middel
van kunst en verhalen word je meegenomen in een wereld waar iedereen mag zijn
wie hij wil zijn. En dit alles vanuit je eigen huis. Je loopt zo de LocHal binnen en in
een paar seconde ben je bij ons in Oud-Noord of op Stappegoor.

Stadsmakers013 geeft jongeren de kans hun ideeën om de stad mooier te maken, te realiseren. Als er raakvlakken zijn met kunst en cultuur, is het mogelijk dat de jongeren via Art-fact gekoppeld worden aan Schônste wijk en andere buurtcultuurprojecten.
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. De schilderingen zijn fysieke interventies om dit doel te bereiken. De locaties waar de schilderingen zijn aangebracht, zijn met zorg gekozen, bij de ontwerpfase zijn bewoners betrokken en meestal is er sprake van cofinanciering met wijkorganisaties.
​Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Waar is Atilla?-verdwijnroute

28/5/2020

0 Reacties

 
Heb jij ze al gespot, de handgemaakte verdwijnstickers van Atilla in onze wijk? 
Check deze kaart. Elke pin bevat een sticker met een tekening en een positieve coronatijd-boodschap. ​De stickers zijn organisch en verdwijnen op den duur vanzelf. 
Foto
Foto: Valentina
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Onderzoek wensen entree Textielplein

12/5/2020

0 Reacties

 
Foto
Iris Weiringa (FHK) liep stage bij Schônste wijk van dec 2019 t/m maart 2020: "Onderzoek creatief met wijkbewoners het beeld voor een park-entree van het Textielplein." 
Bij de rode stip, zag je vroeger containers: een glasbak en incontinentie/ luierbak. Het was er smerig door glas en ander afval dat er bijgezet werd. Initiatiefgroep Textielplein Tilburg zorgde met de gemeente en BAT voor verplaatsing.  Dat ze nu weg zijn is een kans voor een mooie parkentree. 
"Maak er een community-project van, laat bewoners mee denken en verbeelden." 

Vol enthousiasme haakte Iris aan bij diverse (creatieve) groepen en gaf ze workshops. Ook ging ze in gesprek met bewoners aan het Textielplein. 
Hier de creatieve uitingen ter inspiratie voor een toekomstige plein-entree. 

Foto
Creatief knutselclub 30+ 
​Deze vrouwengroep, waarbij ook een enkele man aanschuift, komt elke maandagavond bij elkaar in wijkcentrum de Poorten. 
Iris heeft de deelnemers mee op reis genomen naar de betekenis van het woord entree. Wat betekent dat woord voor jou? Wanneer voel jij je ergens welkom? Via ontwerplessen hebben de deelnemers het woord entree vertaald in een entree beeld: van bloemen tot een collage of een sleutel. ​
Picture
Wandelclub  
Met deze club mocht Iris een ochtend wandelen om filosofische gesprekken te houden. Dat ging en onder andere over voorwerpen die wandelaars tijdens hun tocht tegen komen. Vaak is dat kleding. Soms op de grond, verloren, soms op een paaltje gedrapeerd, voor de eigenaar om terug te vinden.  

"Ooit kwamen we een hek tegen, bestrooid met sjaals, handschoenen, brillen, veters, haarelastiekjes en zelfs een paar slippers. Het was een waar kunstwerk!" 

Wanneer je een huis binnen treedt, hang je je jas op. En een enkele keer doe je ook gelijk je schoenen uit. 
Dat geeft een verwelkomend, huiselijk gevoel. Dat is misschien wel wat het Textielplein nodig heeft, huiskamersferen, zonder jassen en schoenen. 

Na de wandeling ging Iris zelf geïnspireerd met de input van de wandelaars aan de slag. Hoe zou het plein eruit zien als het een entree krijgt rond het thema (t)huisgevoel met zwerfies als aankleding. Het zou mooi zijn als het plein dat gevoel oproept, het is er immers voor iedereen. Zwerfies worden er ook nogal wat gevonden op het plein. ​​
Picture
Het uitdoen van je jas, het ophangen van je hoed of het neerzetten van je tas. Dit zijn allemaal handelingen die horen bij het ritueel van welkom voelen in een omgeving.
Picture
Het statement van de wandelgroep. Wanneer zij een handschoen vinden, hangen zij deze op aan hekjes, bomen of struiken. De plekken worden als waren knapstokken van hun wandeling.
Hobbygroep textiel en kleding 
​
"Voor ons geeft een tapijt warmte in twee vormen. Letterlijk, omdat het isoleert en figuurlijk, omdat het warmte uitdrukt en uitstraalt. Daarom maken wij een kleed, met de keuren die ons warm maken. Door warmte uit te stralen, straal je een verwelkomende sfeer uit. Het is gezellig, en voelt beschermd."
 
Aan deze groep met Marokkaanse vrouwen, heeft Iris ontwerplessen gegeven. Samen zijn ze tot een bijzonder idee gekomen voor de entree van het Textielplein: een tapijt voor warmte en verwelkoming. Het tapijt is helaas niet afgemaakt en ook zijn er geen foto's van, maar het idee van een warm tapijt, past mooi bij het plein. ​
Veel inspiratie komt uit het land waar deze vrouwen zich altijd welkom voelen en waar een welkom of een entree altijd zeer esthetisch vorm gegeven wordt.
Picture
Interview bewoners Textielplein 
Natuurlijk moest er getoetst worden of Textielpleinbewoners warm lopen voor de ideeën omtrent de entree. Dus kwam er een oproep. Gewapend met een zelf gemaakt beeldkaarten-spel ging Iris tijdens een kop koffie in gesprek over de betekenis van community-Art. Een van de kaarten was buurtcultuur West Koppen van de Kleuren en Kruidenbuurt Tilburg Cowboys).  
Voorbeelden van Buurtcultuur in GoirkeWest/ Hasselt zijn Camping Textielplein Tilburg en KASTEEL013. Daarover meer op de pagina Over Schônste wijk. 

De creatieve ontwerpen van de verschillende groepen, zijn ook voorgelegd aan de bewoners aan het Textielplein. Het resultaat van de interviews: "We zouden een combinatie willen van alle genoemde ideeën." ​En dat is een mooie opdracht voor een kunstenaar in de toekomst! ​​
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties

Schônste wijk kinderexpo: WIJ ZIJN URBAN!

5/3/2020

0 Reacties

 
Picture
Fenna, Fernando en Janna van BS De Vijf Hoeven openden voor hun ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en enkele wijkgenoten, de expositie WIJ ZIJN URBAN! met werk dat ze maakten met wijkkunstenares Len Lommerse. 

Ze volgden naschoolse lessen bij Len in haar atelier in de wijk. Een eigen ezel om op te werken, leren over verf, over kunstenaars en kunststromingen en ontdekken wat ze zelf willen. De expo is voor de hele wijk in de werkplaats. 

Len is een nieuwe artistieke netwerkpartner uit de wijk die inhoudelijk met haar schilderlessen aanhaakt bij de thematiek van Schônste wijk. ​Cultuurcoach Saskia Dellevoet verstevigt met deze naschoolse programmering de verbinding tussen de wijk en de school. Hardstikke leuk èn zinvol om een wijkbreed thema in het naschoolse terug te laten komen! 
Foto
Foto
Samen de wijk mooier, leuker actiever maken, was een van de doelstellingen van het Schônste wijk programma. Meer over Schônste wijk: Saskia Dellevoet, aanjager en projectleider, saskia.dellevoet@art-fact.nl 
0 Reacties
<<Vorige
    Picture
    Foto

    Archief

    November 2020
    September 2020
    Augustus 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020
    Maart 2020
    Januari 2020
    November 2019
    September 2019
    Augustus 2019
    Juni 2019
    Maart 2019
    Juni 2018

    Categories

    Alles

    RSS-feed

    Archief 2019 
    Schônste wijk blog  
Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.
  • Home
  • NIEUWS
    • Nieuws
    • Verwacht
    • Gerealiseerd >
      • Schônste wijk HACKT (2020)
      • Schônste wijk WEEK (2019)
  • Kunstenaars in residentie
    • Jessica Den Hartog 2020
    • Tim Hobbelman 2019
    • Werkplaats
  • SCHÔNSTE WIJK-SCHILDERINGENROUTE
    • Schônste plekjes
  • Over Schônste wijk
    • CULTUUREDUCATIE
    • Betrokkenen
    • Schônste wijk op film
  • Contact